Benevento pregazio Veronu na domaćem terenu

Pokazali da nisu zalutali u Seriju A

Benevento pregazio Veronu na domaćem terenu

Fudbaleri Beneventa pokazali su danas da nisu baš slučajno došli u Seriju A jer su na domaćem terenu pregazili Veronu sa visokih 3:0 u okviru 27. kola. 

Benevento je očajno počeo sezonu i prvi bod je uspio da osvoji tek u decembru mjesecu protiv Milana. Ipak, mora se priznati da većinom nisu imali ni sreće kada su u pitanju posljednji trenuci utakmica u kojima su gubili mnogo bodova.

Danas su ipak odigrali besprijekoran meč i sasvim zasluženo slavili protiv Verone sa 3:0. Gostima na ovom meču svaki bod znači život jer se grčevito bore za opstanak, ali davno otpisani Benevento im je stao na putu. Golove za domaću ekipu postizali su Letizia i dva puta Diabate.

Beneventu je ovo bila četvrta pobjeda ove sezone, a osim toga ima jedan remi i čak 25 poraza. Naravno, Benevento je zakucan za dno sa samo 13 osvojenih bodova, dok Verona ima devet bodova više i nalazi se na 19. poziciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi