Benevento se ne šali: Stiže još jedno poznato ime?
Foto: Benevento Calcio

Inzaghi ih uveo u Serie A

Benevento se ne šali: Stiže još jedno poznato ime?

Benevento će od naredne sezone ponovo igrati u Serie A.

Vještice su naslov u drugoj ligi osiugirale sedam kola prije kraja, što nikome nije uspjelo još od 1978. kada je isti podvig napravio Ascoli, a zasluge za to pripadaju Pippu Inzaghiju.

Kako bi se izbjegao košmar iz sezone 2017/2018. kada je klub ostao zakucan za dno Serie A, već se polako počinje pripremati teren za predstojeću transfer-pijacu i poznata su imena nekoliko fudbalera koje bi Inzaghi želio dovesti.

Kao želje Beneventa od ranije se pominju Marek Hamšik. Daniel Sturridge, Fernando Llorente, a guru za transfere Gianluca di Marzio otkriva kako bi Vještice mogao pojačati i Andre Schurrle.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši fudbaler Chelseaja se vratio u Borussiju Dortmund nakon posudbe u Spartaku, ali kako nije u najužim planovima 'Milionera', navodno ni on sam ne bi imao ništa protiv da Njemačku zamijeni Italijom.

U međuvremenu Benevento je osigurao potpis Loica Remyja koji je također bio dio Chelseaja, a u Benevento dolazi kao slobodan igrač nakon što se prethodno nije naigrao u Lilleu. Francuz je već došao na ljekarske preglede i svakog časa očekuje se potvrda transfera.

Top Komentari

Penderinos
To su sve losa pojacanja, igrači koji su istroseni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi