Loic Remy će se okušati i u Seriji A?

Iskusni napadač postigao dogovor

Loic Remy će se okušati i u Seriji A?

Loica Remyja su svojevremeno odlične partije u dresu Marseillea prodale u Englesku. Tamo je nastupao za QPR, Newcastle, Crystal Palace i Chelsea.

Chelsea je kao slobodan igrač napustio 2017. godine i otišao put Španije gdje je igrao za Las Palmas i Getafe prije nego što se vratio u domovinu i potpisao za Lille.

Protekle dvije godine 33-godišnji Remy je igrao za Lille, ali je već odavno "ispod radara". U Lilleu je manje-više imao ulogu džokera, a njegov ugovor sa ovim francuskim prvoligašem će uskoro isteći.

A čini se da će nakon toga iskusni napadač put Italije i Serije A.

Naime, italijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da je Remyjev dolazak u Benevento faktički završena stvar, te da će Francuz uskoro proći ljekarske preglede i potpisati trogodišnji ugovor sa povratnikom u Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Benevento će se po okončanju sezone Serije B zvanično vratiti u italijansku elitu s obzirom da je u drugom rangu ove sezone "razbio konkurenciju. Benevento se nalazi na liderskoj poziciji u Seriji B i ima ogromnu bodovnu zalihu u odnosu na pratioce.

Loic Remy je karijeru počeo u Lyonu, da bi potom igrao za Lens i Nicu koja ga je i prodala Marseilleu 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi