Benfica dovela kadetskog reprezentativca BiH

Martinović potpisao na tri godine

Benfica dovela kadetskog reprezentativca BiH

Dino Kurbegović

Kadetska reprezentacija Bosine i Hercegovine tri dana je boravila u Zenici, gdje se pripremala za prijateljske utakmice protiv Italije, te kvalifikacije u Moldaviji, koje su krajem narednog mjeseca.

U razgovoru sa selektorom Sakibom Malkočevićem, otkrio nam je da ga najviše brinu povreda Đanija Salčina, te odsustvo Marka Martinovića, koji je na probi u Benfici.

Upravo je mladi Marko Martinović jučer nakon odrađenog probnog rada i zvanično postao član jednog od najvećih klubova u Portugalu. Ovu informaciju bivši nogometaš Hajduka potvrdio je za SportSport.ba.

"Istina je bio sam na probi u Benfici i oni su odlučili da me zadrže jer sam prema njima pokazao kvalitet da ostanem u klubu. Potpisao sam ugovor na tri godine i presretan sam što sam postao dio jednog tako velikog kluba. Meni je istekao ugovor s Hajdukom, tako da nije bilo nikakvih prepreka oko potpisa za Benfiku. Nadam se da ću u ovom klubu još više napredovati" istakao je Marinović.

Nije se pojavio na okupljanju kadetske reprezentacije BiH u Zenici

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Iskreno bio sam i bolestan dugo, smršao sam 7 kg u 10 dana, a tu je bio i ovaj potpis ugovora za novi klub pa se nisam mogao ni odazvati. Ja ako ponovo dobijem poziv od selektora Sakiba Malkočevića onda ću se vjerovatno odazvati, jer sada nema nikakvih prepreka da to ne uradim" kazao je Martinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti