Benfica i Braga podijelile bodove

Portuguese liga prvo kolo

Benfica i Braga podijelile bodove

A. Haznadarević

U okviru prvog kola portugalske lige, danas su odigrana dva susreta. Momčadi Benfice i Brage su remizirale, dok je Maritimo pobijedio Rio Ave u gostima.

Da je susret Benfice i Brage bio žestok okršaj najbolje pokazuje osam žutih kartona, te isključenje Braginog Douglaa.

 

Prvi pogodak je pao tek u petom minutu nastavka, s kojim je Salvio doveo u vodstvo domaću ekipu, a već četiri minuta kasnije Malgarejo postiže autogol, i rezultat je ponovo izjednačen.

 

Braga u 63. minutu dolazi do preokreta golom Mossora, a deset minuta kasnije Cardozo pogotkom iz penala izjednačuje i postavlja konačnih 2:2.

 

U drugom susretu, Rio Ave je poražen na svom stadionu od Maritima, a strijelac jedinog pogotka, bio je Guiherme, tri minuta pred kraj regularnog toka susreta.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica - Braga 2:2 (50. Salvio, 54. Melgarejo (ag), 63. Mossoro, 73. Cardozo)

Rio Ave - Maritimo 0:1 (87. Guiherme)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.