Benfica i Porto nastavljaju bitku za šampiona
Foto: EPA

Bez pobjednika u derbiju

Benfica i Porto nastavljaju bitku za šampiona

Midhat Šljivak

Veliki portugalski derbi između Benfice i Porta na stadionu Da Luz nije donio pobjednika (1:1).

Sjajan meč ponudila su ova dva tima, ali na kraju pobjednika nije bilo i do kraja sezone će se između njih i dalje voditi velika borba za titulu prvaka.

Do vodstva je stigla Benfica i to na samom otvaranju. Sedmi minut donio je penal za domaće, a precizan izvođač je bio Jonas za prednost od 1:0.

Prilika u prvom poluvremenu je bilo još, ali promjene rezultata nije bilo. 

Ipak, na samom otvaranju drugog dijela gosti su poravnali. Max Pereira je u 50. minuti pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak je donio bolju igru Benfice. Imali su nekoliko odličnih šansi, ali je Iker Casillas zaustavio sve napade prema golu.

Ostalo je do kraja 1:1, te je Benfica ostala bod prednosti ispred Porta u borbi za titulu prvaka.

Primeira liga, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica - Porto 1:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi