Enzo Fernandez je otišao u London, ali večeras je doživio poniženje koje će dugo da boli

Nije u milionima sve, to se jasno vidjelo večeras

Enzo Fernandez je otišao u London, ali večeras je doživio poniženje koje će dugo da boli

Haris Zilić

Kraj januara ponudio nam je još jednu transfer dramu koja je na kraju završena sjajnim transferom. Argentinski fudbaler Enzo Fernandez postao je fudbaler Chelsea.

Momak koji je s Argentinom u decembru prošle godine postao prvak svijeta i dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na Mundijalu, na Stamford Birdge je došao iz redova Benfice.

Ipak u Lisabonu mu ne mogu oprostiti odlazak i večeras je doživio veliko poniženje.

Na utakmici portugalske lige između Benfice i Casa Pie koju je domaća ekipa dobila sa 3:0, navijači na Da Luzu su provocirali Fernandeza.

Jedan dio stadiona je postavio pitanje "Ko je Enzo?", a drugi dio stadiona odgovara: "Ne znam!" i pomenuti vid skandiranja trajao je nekoliko minuta.

Navijači Benfice su jasno pokazali šta misle o odlasku Enza Fernandeza u London.

Oglasi

Sigurno ni samom fudbaleri neće biti jednostavno kada vidi šta navijači Benfice misle o njemu, ipak je Benfica klub koji ga je lansirao u zvijezde.

Inače transfer će biti realizovan u šest rata, ali će Chelsea unaprijed uplatiti 40 miliona funti, a upravo oko toga je bilo najviše rasprava.

U dosadašnjoj karijeri Fenrandez je nastupao za River Plate, a u Benfici se zadržao samo šest mjeseci, te je postao najskuplje plaćen igrač u historiji Premiershipa.

I šest mjeseci bilo je dovoljno da sjajnim igrama u Benfici bude standardan reprezentativac Argentine i dostigne ogormnu cijenu na tržištu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Chelsea je dugo pokušavao da dogovori dolazak Enza Fernandeza, te iako se u jednom trenutku činilo da su odustali, uspjeli su da sve dogovore posljednjeg dana prijelaznog roka. Ukupno će transfer iznositi oko 130 miliona eura.

Kada je riječ o River Plateu i njihova zarada je sjajna, jer će dobiti 25 posto do transfera što iznosi 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi