Benfica nije iskoristila kiks Porta, Cardozo promašio penal

Remi u Gil Vicenteu

Benfica nije iskoristila kiks Porta, Cardozo promašio penal

Lider Portuguiese lige Benfica nije iskoristila kiks Porta u Maritimu, ostvarivši tek remi na gostovanju kod Gil Vicentea.

Meč je okončan remijem, kojim više mogu biti zadovoljni domaći igrači. Benfica je povela preko Lime u 62. minutu, u momentu kada je na terenu imala igrača manje.

Strijelac je bio Lima koji je uspješno realizovao jedanaesterac. Domaći igrači nisu se predavali, a kao nagrada za njihov trud došao je pogodak Goncalvesa u 73. minutu.

U sudijskoj nadoknadi vremena Benfica je imala veliku prilku za pogodak, ali je Oscar Cardozo promašio jedanaesterac. Benfica je i dalje lider sa 40 bodova, tri više od Sportinga koji ima jedan meč manje.

U drugom meču Setubal je savladao Rio Ave rezultatom 2:0. Pogotke je postigao Martins koji je bio precizan u drugom i 33. minutu iz penala.

Portuguiese liga, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Setubal – Rio Ave 2:0 (Martins 2., 33.)

Gil Vicente – Benfica 1:1 (Goncelves 73.,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.