Benfica ostavila Porto na -7

Nova pobjeda lisabonskog sastava

Benfica ostavila Porto na -7

Edmir Škorić

U pretposljednjem susretu 25. kola portugalske Primeire Benfica je slavila u Olhaou protiv Olhanensea sa 2:0.

Sastav Benfice je novom pobjedom napravio dobar posao i sada se Portu odmakao na sedam bodova, s tim što Porto sutra dočekuje Bragu u posljednjem susretu kola.

 

Lisabonci su u Olhaou na Jose Arcanjo stadionu do pobjede stigli golovima u drugih 45 minuta. Prvo je Eduardo Salvio u 52. minuti matirao Brazilca Rafaela Bracallija za 0:1, da bi konačan rezultat postavio srbijanski reprezentativac Nemanja Matić u 64. minuti.

 

Benfica ima 21 pobjedu, četiri remija i nijedan poraz. Postigli su 68 pogodaka, a primili samo 15. Ovo im je bila 11. gostujuća pobjeda.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 25. kolo:

Olhanense - Benfica 0:2 (Salvio 52, Matić 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.