Musa pred transferom života: Sve više klubova čeka u redu, ali jedan je veliki favorit za potpis
FOTO: EPA

Januar bi mogao biti prekretnica

Musa pred transferom života: Sve više klubova čeka u redu, ali jedan je veliki favorit za potpis

Haris Zilić

Uzbudljiv bi mogao biti januarski transfer rok za fudbalere iz regije. Na meti evropskih klubova je 25-godišnji hrvatski napadač Petar Musa koji igra sjajno u redovima lisabonske Benfice.

Musa bi vrlo brzo mogao u Lige petice, možda čak i u januaru, a najglasniji tim za njegovo dovođenje je ekipa Genoe.

Ipak tim iz Serie A nije jedini jer su igri i klubovi iz Francuske, Njemačke, Španije, tako da bi hrvatski napadač mogao biti na slatkim mukama na startu 2024. godine.

U Benficu je došao 2022. godine iz redova Boaviste gdje je također igrao zapaženu ulogu, a prije potpisa za Boavistu igrao je u ovom portugalskom klubu kao posuđen igrač češke Slavie iz Praga.

U tekućoj sezoni Musa je za Benficu odigrao 13 utakmica u prvenstvu Portugala i postigao pet golova te upisao dvije asistencije.

Oglasi

Skrenuo je pažnju na sebe, a ima i šest nastupa za reprezentaciju Hrvatske za koju je debitovao u martu prošle godine.

Nakon Zagreba nosio je dres Intera iz Zaprešića, zatim je put nastavio u Slaviji iz Praga, gdje je igrao za prvi tim, ali bio i na brojnim posudbama.

Pored pomenute Boaviste, išao je na posudbe u Zizkov, Liberes i Union Berlin, ali u Portugalu je potpuno eksplodirao.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica i Musa ugovorom su vezani do ljeta 2027. godine, a hrvatski napadač ima trenutnu vrijednost od osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi