Benfica pozvala Mourinha da se vrati u klub i ponovo dokaže kao trener, a on im odgovorio

Ništa od povratka u Portugal

Benfica pozvala Mourinha da se vrati u klub i ponovo dokaže kao trener, a on im odgovorio

Endin Čaušević

Portugalski mediji objavili su jučer da je Benfica poslala ponudu Joseu Mourinhu da preuzme trenersku klupu, no na kraju od ovog stručnjaka nisu dobili pozitivan odgovor.

Crveni đavoli su odlučili da se zahvale Mourinhu na saradnji nakon veoma loših rezultata u ovoj sezoni. Međutim, teško je očekivati da će Portugalac dugo biti bez posla i nije tajna da već ima nekoliko zanimljivih ponuda na svom stolu.

Mourinho se najviše povezuje s Interom, no teško da će nešto biti od toga do kraja sezone. Ipak, u medijima se danas pojavila zanimljiva informacija, a to je da bi se Mourinho mogao vratiti u Portugal prvi put nakon što je vodio Porto u nevjerovatnim poduhvatima.

Tamošnji mediji prenose da je Mourinho dobio ponudu Benfice da vodi ovaj tim do kraja sezone, te da onda sam odluči da li će ići ili ostati. Benfica je uručila otkaz Ruiju Vitoriji nakon serije loših rezultata i ne kriju da im je prva želja upravo Mourinho.

Međutim, portugalski Record prenosi da su najveći problem finansije jer je jasno da Benfica ne može ponuditi uslov kao engleski klubovi. No, u Portugalu provociraju Mourinha i poručili su mu da se treba vratiti u domovinu i ponovo dokazati da je jedan od najboljih trenera svijeta.

Mourinho je trenersku karijeru počeo upravo u Benfici kada je izabran za trenera u septembru 2000. godine, ali je nakon samo 11 utakmica dobio otkaz. Nakon toga vodio je Leiru, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Mourinho odgovorio Benfici i odbio ih

Ipak, nakon svega Mourinho je odlučio da se oglasi nakon pisanja portugalskih medija da će se vratiti u klub u kojem je sve počelo. Portugalac je jasno poručio da od povratka u Benficu u ovom trenutku nema ništa, ali je to uradio na način tako da sebi ne zatvori vrata ovog tima.

Mourinho je rekao čelnicima Benfice da mu je čast što oni žele da se vrati u klub i preuzme trenersku palicu, no na kraju je dodao da se to ovaj put neće desiti jer jednostavno to nije u njegovim planovima. Ipak, nije nemoguće da Mourinha ponovo vidimo na klupi kluba gdje je sve počelo.

Top Komentari

Horde
Od sada ove članke koje piše ovaj E.Čaušević ne čitam, sve glupilji od glupljeg
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi