Benfica preuzela vodeću poziciju od Porta

Sigurna pobjeda kod Gil Vicentea

Benfica preuzela vodeću poziciju od Porta

Edmir Škorić

Odigrane su tri utakmice subotnjeg programa sedmog kola portugalske Primeire, a vrijedi istaknuti pobjedu Benfice na gostovanju kod Gil Vicentea.

Gosti iz Lisabona nisu imali većih problema sa dobroplasiranom ekipom Gil Vicentea. Već su u drugoj minuti gosti poveli preko Lime, a 25 minuta kasnije Luisinho je udvostručio prednost Benfice.

 

Konačan rezultat postavljen je na isteku prvog dijela, strijelac za 3:0 bio je Andre Gomes. U 69. minuti Benfica je ostala s desetoricom jer je isključen Perez, no to nije puno pomoglo indisponiranom domaćinu.

 

Pacos de Ferreiri su Vitor i Alvarez pogocima u posljednjih desetak minuta osigurali tri boda na gostovanju kod Beira-Mara, dok su bodove podijelili Olhanense i Moreirense.

 

Zanimljivo, dva su puta gosti vodili, a oba puta Rui Duarte domaćina vraćao u egal pogocima iz penala. Završeno je rezultatom 2:2.

 

Primeira, 7. kolo:

Beira-Mar - Ferreira 0:2 (Vitor 81, Alvarez 87)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Olhanense - Moreirense 2:2 (Rui Duarte 38 - penal, 85 - p/ Olivera 34, Ghilas 55)

Gil Vicente - Benfica 0:3 (Lima 2, Luisinho 27, Andre Gomes 45)


szólj hozzá: Gil Vicente 0-1 Benfica
szólj hozzá: Gil Vicente 0-2 Benfica
szólj hozzá: Gil Vicente 0-3 Benfica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.