Benfica sigurna, i dalje rame uz rame s Portom

Portugalska Primeira, 3. kolo

Benfica sigurna, i dalje rame uz rame s Portom

Edmir Škorić

Bez većih je problema Benfica u pretposljednjem susretu trećeg kola portugalske Primeire upisala pobjedu. 

Lisabonska momčad stigla je do druge pobjede i tako se bodovno izravnala s Portom na diobi prvog mjesta.

 

Poveli su u petoj minuti nastavka, kada je Oscar Cardozo sjajno glavom pogodio Nacionalovu mrežu nakon ubačaja s desne strane. Samo sedam minuta kasnije, Rodrigo je povisio na 2:0, a sjajni Cardozo postavio konačan rezultat (3:0) minutu prije isteka regularnog vremena.

 

Pacos de Ferreira je iznenadila Bragu, te slavial s 2:0, čime je ovaj klub zauzeo prvo mjesto sa osam bodova. Javier Cohene je u 12. načeo mrežu gostiju, a sve riješio Paolo Hurtado u 78. minuti. 

 

U duelima Gil Vicentea i Vitorije Setubal te Rio Avea i Academice nije bilo pogodaka. S rezultatom 1:1 okončan je duel Beira-Mar i Moreirensea. 

 

Portugalska Primeira,  3. kolo:

Beira Mar - Moreirense 1:1 (Javier 60, Pessoa 32 - penal)

Gil Vicente - Setubal 0:0

Ferreira - Braga 2:0 (Cohene 12, Hurtado 78)

Rio Ave - Academica 0:0

Benfica - Nacional 3:0 (Cardozo 51, 88, Rodrigo 57)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.