Benfica zarađuje 20 miliona eura na transferu talentovanog 16-godišnjaka?
Foto: slbenfica.pt

Leipzig dogovorio uslove ugovora sa mladim Portugalcem

Benfica zarađuje 20 miliona eura na transferu talentovanog 16-godišnjaka?

Iako je konkurencija bila izuzetno jaka Leipzig je pobijedio u utrci za supertalentovanog Portugalca Umara Embaloa. Ovaj 16-godišnjak se nalazio na radaru velikog broja evropskih velikana, ali je njemački Kicker danas saopštio da je on postigao dogovor sa Leipzigom.

Transfer ovog mladog fudbalera bi u narednim danima trebao biti i ozvaničen, nakon što Benfica i Leipzig dogovore financijske detalje i "zaključe posao".

Iako dva kluba još uvijek nisu zvanično dogovorila visinu naknade za Embaloa, navodno će Benfica od njegovog transfera zaraditi i do 20 miliona eura, što je zaista impresivna cifra uzme li se u obzir da se radi o 16-godišnjaku.

Inače, Umaro Embalo još uvijek nije ni debitovao za prvi tim Benfice, ali se ovaj mladi krilni napadač već neko vrijeme nalazi u bilježnicama skauta evropskih velikana, pa je tako proteklog ljeta i Manchester United pokazivao interes za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Embalo je pažnju na sebe privukao ponajviše sjajnim igrama u UEFA-inoj Ligi mladih i nastupima u omladinskim selekcijama Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi