Benitez nakon pet godina odlučio progovoriti o lažima, u centru pažnje tada su bili Ronaldo i Modrić

Nekadašnji trener Real Madrida

Benitez nakon pet godina odlučio progovoriti o lažima, u centru pažnje tada su bili Ronaldo i Modrić

Prošlog je gotovo pet godina otkad je Rafael Benitez imenovan za trenera Real Madrida. Španac se nije dugo zadržao već je klub napustio nakon samo nekoliko mjeseci. 

Danas radi u Kini i prisjeća se nekih trenutaka iz Reala. Novinare i danas zanimaju neke stvari koje su u to vrijeme izazvale dosta pažnje. Primjera radi, govorilo se kako je Benitez svojevremeno učio Cristiana Ronalda da izvodi slobodnjake te zabranio Luki Modriću da dodaje i šutira vanjskim dijelom kopačke.

Ipak, Španac poručuje kako ništa od toga nije istina te otkriva šta se zapravo desilo i u jednom i u drugom slučaju.

"Laž je da sam Ronalda učio slobodnjacima. Ni u jednom trenutku to nisam napravio. Samo smo jednom pričali o slobodnjacima, tokom priprema u Australiji. Rekao sam mu da smo analizirali kako ih je izvodio u Manchester Unitedu. Nisam mu govorio kako ih treba izvoditi", kazao je Benitez o slučaju 'Ronaldovi slobodnjaci', pa se osvrnuo na Modrića i navodnu zabranu.

"Još jedna laž. Nikad mu nisam zabranio da šutira ili dodaje vanjskim dijelom kopačke. Istina je samo da sam mu rekao kad je i situaciji da može odigrati jednostavno dodavanje unutrašnjim dijelom kopačke, to i učini. Lakše će suigrači primiti njegovo dodavanje u tom slučaju. I ja sam bio fudbaler, dodavao sam vanjskom, ali samo duže lopte. Danas je lako proširiti laži. Ne želim trošiti vrijeme na one koji lažu takve stvari. Ne znam zašto im to treba", kaže Benitez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, osvrnuo se i na činjenicu da je vrlo kratko ostao na klupi najvećeg svjetskog kluba.

"U Real sam doveo Lucasa Vazqueza, Casemira i Matea Kovačića. Dvojica od njih trojice su još bitni članovi kluba. Nisu me u klubu pustili da ostanem duže, iz nekih svojih razloga".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Kako ce te pustit kad su igrali uzasno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi