Benitez "napao" vlasnika Newcastlea: Samo mu je profit u glavi
FOTO - EPA

Benitez "napao" vlasnika Newcastlea: Samo mu je profit u glavi

Adnan Beganović

Španski stručnjak i nekadašnji menadžer Newcastlea za otočke medije je govorio o ovom klubu i njegovom vlasniku Mikeu Ashleyju.

O bivšem gazdi iskusni stručnjak nema dobro mišljenje, a vjerovatno će se s njim složiti i navijači ovog kluba.

Klupu Newcastlea Benitez je napustio u ljeto prošle godine razočaran nedostatkom ambicija vlasnika i uprave kluba.

"Nisam imao druge mogućnosti, osim da ne obnovim svoj ugovor, jer Ashley nije želio od njega napraviti pravi projekt. Odbio je iskoristiti potencijal kluba. Također mi je postalo jasno kuda stvari idu na jednom od naših posljednjih sastanaka kada su rekli da ne žele ulagati u omladinsku akademiju. Jednostavno nisu željeli ulagati. Radilo se samo o ostanku u Premier ligi", izjavio je Benitez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski stručnjak tvrdi da se Ashley bavio samo zaradom u Premier ligi.

"Šta Ashley zapravo želi? On je biznismen koji kao da ne mari za svoj tim. Želi ostati u Premier ligi i ostvariti profit. Upalilo je. Ostvarili smo sve što se od nas očekivalo. Završili smo deseti i trinaesti i stvorili strukturu koja će omogućiti rast, ali nije bilo ambicija", zaključio je Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi