Benitez: Zbog tinejdžera iz Češke, navijači Chelseaja su se okrenuli protiv mene
Benitez se danas vraća na Stamford Bridge stadion gdje nikada nije bio omiljen

Španac se vraća na Stamford Bridge stadion

Benitez: Zbog tinejdžera iz Češke, navijači Chelseaja su se okrenuli protiv mene

Rafa Benitez se danas vraća na Stamford Bridge stadion i to je jedna od glavnih tema medija na Otoku. 

Benitez je svojevremeno važio za jednog od najboljih trenera svijeta, ali nakon nekoliko neuspjeha, prije svega u Interu i Real Madridu, morao se pomiriti s tim da je Newcastle njegova realnost.

Uz dužno poštovanje velikoj ekipi kakva je Newcastle United, naravno da se oni u ovom trenutku ne mogu porediti po bilo čemu sa klubovima poput Real Madrida, Liverpoola, Napolija ili Intera, a sve ih je Benitez trenirao u proteklih 10-ak godina. Osim navedenih, Španac je sjedio i na klupi Chelseaja, ali veoma kratko.

U sezoni 2012/13 Benitez je Chelsea vodio do titule u Evropa ligi, a u Premieshipu je završio treći. Ipak, nakon te sezone je otišao iz kluba, a kod navijača Plavaca nikada nije bio omiljen.

"Abramovič me je doveo da spasim ekipu. Završili smo sezonu kao što je Abramovič htio - bili smo treći u Premiershipu i kvalifikovali smo se direktno u Ligu prvaka, a pored toga osvojili smo Evropa ligu. Moj odnos sa Abramovičem je bio veoma dobar, a osim toga bio sam u dobrom odnosu sa ljudima iz uprave. Oni su znali da sam profesionalac i da znam raditi svoj posao. Uradio sam ono što su očekivali od mene. Sve što sam čuo od njih o mom radu bilo je pozitivno. Ali, oni nisu mogli zamisliti šta će se desiti sa navijačima", rekao je Benitez pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jedan tinejdžer iz Češke Republike stavio je na Twitter da sam ja izjavio da nikada ne bih mogao biti trener Chelseaja - ali to nije istina. Ipak, priča se brzo raširila i grupa navijača Chelseaja nije bila za mene. Uvijek su glasniji oni koji su nezadovoljni, ali mogu vam rći da ovdje ima dosta navijača koji su bili zadovoljni mojim radom".

Podsjetimo, susret između Chelseaja i Newcastle Uniteda počinje od 13.30 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi