Benitez želi i u Kini sarađivati sa robusnim napadačem

Dovodi ga u Dailan Yifang

Benitez želi i u Kini sarađivati sa robusnim napadačem

Rafael Benitez na najbolji mogući način startao je s epizodom u Kini.

Nekadašnji trener Liverpoola, Real Madrida, Napolija..., prije nekoliko dana je otišao u Kinu i preuzeo Dailan Yifang, a na klupi ovog tima debitovao je s pobjedom savladavši Henan Jianye.

Bio je to za Dialan Yifang drugi vezani trijumf kojim se popeo na desetu poziciju, no Benitez je mišljenja kako rezultati mogu postati i bolji ukoliko momčad dodatno pojača, a čelnicima kluba saopštio je i koje bi igrače želio da angažuje u narednom periodu.

Engleski mediji otkrili su da se na Benitezovoj listi želja nalazi 29-godišnji Solomon Rondon. Fudbaler iz Venecuele koji je pod ugovorom sa West Browich Albionom prethodnu sezonu je proveo na posudbi u Newcastleu, gdje je sarađivao s Benitezom, koji je uvjeren kako bi svojim kvalitetama značajno doprinio Dailan Yifangu.

Isti izvori pišu da je dogovor maltene postignut sa Rondonom, a njegov klub bi na ime obeštećenja trebao dobiti oko dvadeset miliona eura.

Rondon je prošle sezone u Premier ligi postigao jedanaest golova i pritom upisao sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi