Benjamin Čolić produžio ugovor s češkom Karvinom
Dobrim igrama u češkoj Karvini izborio se za novi ugovor

Dobre igre nisu ostale neprimijećene

Benjamin Čolić produžio ugovor s češkom Karvinom

Dino Kurbegović

Ekipa češke Karvine u prošloj sezoni uspjela je da opstane u najjačem rangu takmičenja u ovoj zemlji. Standardan u ovoj ekipi bio je 26-godišnji bh. internacionalac Benjamin Čolić.

Ovaj desni bočni odigrao je 22 utakmice u prošloj sezoni za Karvinu, a njegove dobre igre nisu ostale neprimijećene, tako da je bivši nogometaš Željezničara, Čelika, Zrinjskog i Olimpica potpisao novi jednogodišnji ugovor, te će i naredne sezone igrati u elitnom rangu nogometa u Češkoj.

"Istina je, dogovorili smo se oko novog ugovora za sljedeću sezonu, s opcijom na produženje na još jednu godinu. Zadovoljan sam što ostajem u Češkoj, sada će mi doći i porodica, tako da više neće biti nikakvih problema. Karvina je prošlu sezonu imala nešto lošiju, ali uspjeli smo da ostanemo u ligi. Nadam se da ćemo u narednoj biti mnogo bolji na tabeli, naravno očekujem da igram standardno i naredne sezone kao i prošle", ističe Čolić.

Prati dešavanja u Premijer ligi BiH, te bivšim klubovima u kojima je nastupao

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno najviše pratim igre Željezničara, ali i Čelika, te Zrinjskog, gdje sam proveo lijepe trenutke u svojoj karijeri. Zrinjski dominira posljednjih godina, nadam se da će Željezničar naredne sezone vratiti titulu na Grbavicu. Čelik je dolaskom investitora potpuno novi klub, to se vidi na pojačanjima u ovom prelaznom roku. Nadam se da će biti u vrhu naredne sezone, jer taj klub i grad to zaslužuju. Olimpic nije imao sreće u 1.ligi FBiH, a naredne sezone će vjerujem s Veležom voditi mrtvu trku za ulazak u Premijer lug", kazao je za SportSport.ba Benjamin Čolić jedan od najtrofejnijih bh. igrača, koji ima pet titula prvaka BiH, te dva osvojena Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi