"Još uvijek se mi iz Želje pazimo, imamo čak i grupu koja se zove Plava mašina"
Čolić je svojevremeno osvajao titule na Grbavici, a priznaje da se i danas čuje sa nekadašnjim saigračima iz Željezničara

Benjamin Čolić zadovoljan u Češkoj, ali i dalje u kontaktu sa bivšim saigračima

"Još uvijek se mi iz Želje pazimo, imamo čak i grupu koja se zove Plava mašina"

S. Mlaćo

Odlazak u češkog prvoligaša Karvinu pokazao se kao pravi potez za nekadašnjeg mladog bh. reprezentativca Benjamina Čolića. Čolić je u našoj zemlji nosio dres Željezničara, Čelika, Zrinjskog i Olimpika, osvojio pet titula prvaka (tri sa Željezničarom, dva sa Zrinjskim), te dva puta Kup BiH sa Željezničarom. 

Odlazak u Češku bio je prvo inostrano iskustvo za 26-godišnjeg lijevog beka, ali uspio se brzo uklopiti u novu sredinu i pokazati svoje kvalitete.

"Odigrali smo pet kola u nastavku, upisali dvije pobjede i tri remija. Imali smo zaista teške utakmice, protivnici su bili Mlada Boleslava, Zlin, Liberec, Sparta Prag i Olomuc. Olomuc, Sparta i Liberec su u vrhu tabele i top ekipe, a mi igramo zaista dobro. Od kako nas je preuzeo novi trener, koji je ranije bio pomoćnik", svi smo zadovoljni,  ističe za SportSport.ba Čolić koji se dotakao i svojih igara.

"Prezadovoljan sam svojim igrama, ali i cijele ekipe. Svaku utakmicu do sada sam odigrao svih 90 minuta, uspio se nametnuti i stvarno sam prezadovoljan ovdje. Kada sam došao ovdje nisam očekivao da je Češka liga ovako jaka, kvalitetna i uređena, da svaki klub ima top uslove i ekstra stadione. Ovdje se počinje igrati kada su temperature jako niske, ali to ne pravi nikakve probleme što se tiče terena i ostalih stvari. Naš cilj je da ostanemo u ligi i na dobrom smo putu da to i ostvarimo".

Karvina je trenutno devetoplasirana sa 23 osvojena boda.

"Posljednjih devet ekipa se bori za opstanak, što pokazuje da je liga dosta izjednačena. Trenutno smo devetoplasirani, a moram istaći da je stvarno lijepo igrati utakmice protiv ekipa kao što su Plzen, Sparta Prag, Slavija Prag. To je nešto fantastično".

Priznaje da prati Premijer ligu BiH. Vjeruje da će titula ove sezone slaviti se na Grbavici.

"Pratim stalno. Vidim da se u zadnje vrijeme samo priča o terenima i sudijama, ali nažalost to je tako. Kod nas nema nikakvih uslova da se igra fudbal u drugom i trećem mjesecu, pa šta onda možemo očekivati da se vidi na tim utakmicama. Nadam se da će Željo zadržati ovu prednost, mada su u subotu protiv Zrinjskog mogli da naprave još veću. Onakav meč se desi jednom u sto godina".

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Sa dosta bivših igrača iz Željezničara je stalnom kontaktu. Izdvojio je "posebne".

"Čujem se sa dosta njih, ali posebno bih istakao jednu grupu koju imamo, zove se 'plava mašina'. Sa njima se čujem svaki dan posljednje tri - četiri godine. U grupi su pored mene Aleksandar Kosorić, Mladen Zeljković, Eldar Hasanović, Jasmin Bogdanović, Nedo Turković, Josip Kvesić, Raif Zeba, Tomislav Tomić i Sejo Bučan", dodao je član češke Karvine Benjamin Čolić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi