Čolić: Prioritet je ostanak u inostranstvu, ali nikad ne reci nikad o povratku u BiH
Čolić se izborio za mjesto standardnog igrača u češkoj Karvini

Istekao mu ugovor s češkom Karvinom

Čolić: Prioritet je ostanak u inostranstvu, ali nikad ne reci nikad o povratku u BiH

Dino Kurbegović

Jedan od najtrofejnijih nogometaša Premijer lige BiH je 26-godišnji Benjamin Čolić. Ovaj defanzivac je s ekipom Željezničara tri puta osvojio titulu prvaka, te dva Kupa BiH, dok se s još jednom, ukupno četvrtom titulom okitio u dresu mostarskog Zrinjskog.

Sarajlija je u svojoj karijeri pored Željezničara igrao još za Čelik, Zrinjski, te Olimpic iz kojeg je pred početak prošle sezone otišao za Češku. Desni bek potpisao je ugovor na godinu plus godinu s ekipom Karvine, koja je na kraju ipak uspjela izboriti opstanak u društvu najboljih, a Čolić je bio većinom standardan na poziciji desnog bočnog.

Još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru, ali više šanse su da ostane u Češkoj, nego da se vrati u BiH.

"Zadovoljan sam sezonom, na kraju smo uspjeli izboriti opstanak i to je jedino što je važno. Meni je istekao ugovor s Karvinom, ali oni mi nude novi, jer postoji ta opcija na još godinu dana ugovora. Nisam još odlučio hoću li ostati u Karvini, jer sam dobio poziv još od nekih klubova iz ove zemlje. Uglavnom, ponuda ima, a vjerujem da ću kroz par dana riješiti svoj status", ističe Čolić.

Prati Premijer ligu i svoje bivše klubove, ali misli da još nije vrijeme za povratak u ligu u kojoj je osvojio sve što se može osvojiti

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"Naravno pratio sam koliko sam mogao utakmice, Željezničara, Zrinjskog i Čelika. Drago mi je što su Željo i Zrinjski osvojili trofeje, te što se Čelik spasio. Iskreno se nadam da će liga iz godine u godinu biti sve bolja. Trenutno nije realno da se vratim u naš nogomet, prioritet mi je inostranstvo, jedino ako se sve opcije izjalove, onda bi eventualno razmislio. Ipak imam 26. godina, igrao sam standardno prošle sezone i prioritet je nastavak karijere u inostranstvu", kazao je za SportSport.ba Benjamin Čolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi