Stoper Leipziga bez dlake na jeziku o Haalandu: Malo ko bi dao ovako surovo priznanje

"Žive nas je pojeo"

Stoper Leipziga bez dlake na jeziku o Haalandu: Malo ko bi dao ovako surovo priznanje

E. Ganibegović

Nakon 1:1 u Njemačkoj, RB Leipzig je na Etihad doputovao s nadom da može izboriti četvrtfinale Lige prvaka, no Erling Haaland je imao svoju noć i taj san im ugasio na brutalan način.

Sinoć su se u revanšu osmine finala Lige prvaka na Etihadu sastali Manchester City i RB Leipzig. Nakon 1:1 iz prvog susreta, engleski tim je na svom terenu slavio s čak 7:0 i prošao dalje.

Gundogan i De Bruyne su postigli po jedan gol za Građane, dok je strijelac preostalih pet bio nevjerovatni norveški napadač Erling Haaland.

On je tako nakon Messija i Luiza Adriana postao treći fudbaler koji je uspio postići pet pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka, a sigurno je mogao i oboriti rekord da ga Guardiola nije izveo iz igre dosta prije kraja utakmice.

Bio je ljut zbog toga Norvežanin. Nakon utakmice priznao je da je Guardioli zamjerio što ga je izveo, te da mu je rekao da je mogao postići dupli hat-trick.

Haalandov nastup prokomentarisao je i Benjamin Henrichs. Defanzivac Leipziga dao je brutalno iskren komentar. 

Oglasi

"Mislim da nas je žive pojeo na terenu. Nikada u karijeri nisam izgubio sa 7:0. Ovo je gorka noć za sve nas. 

On je brutalno fizički jak igrač. Od njega je teško braniti se i on donosi toliko toga u igru svog tima. Način na koji je igrao danas govori mnogo o njegovom kvalitetu", rekao je Henrichs.

Podsjetimo, osim Manchester Cityja u četvrtfinale Lige prvaka plasirali su se Bayern, Chelsea, Milan, Inter i Benfica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preostala dva sudionika dobit ćemo večeras kada se odigraju utakmice između Real Madrida i Liverpoola, odnosno Napolija i Eintrachta iz Frankfurta.

Real Madrid je u prvoj utakmici slavio s 2:5, a Napoli s 0:2, tako da na domaćem terenu ova dva tima imaju idealnu šansu da izbore mjesto među osam najboljih u Evropi. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi