Nogometaša silovatelja poslali u najzloglasniji zatvor u Britaniji, bolje da ne zna ko ga tamo čeka

Mendy se neće dobro provesti

Nogometaša silovatelja poslali u najzloglasniji zatvor u Britaniji, bolje da ne zna ko ga tamo čeka

E. Škorić

Defanzivac Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) je zbog optužbi za silovanje završio u zatvoru, te je odmah prebačen u Strangeways, jedan od najzloglasnijih zatvora u Velikoj Britaniji.

Mendyju je 22. decembra prošle godine saopšteno da je protiv njega podnesena nova prijava te je prikupljeno ukupno sedam tačaka za silovanje četiri žene i jedna za seksualno zlostavljanje pete žene. Stoga su vlasti odlučile da Mendyja "počaste" premještanjem iz Altcoursea u Strangeways, zatvor maksimalnih sigurnosti.

Postoji veliki problem za Benjamina Mendyja, a to je zato što je novi zatvor u koji je stigao prepun navijača Manchester Uniteda, koji bi mu, s obzirom na razlog zbog kojeg je igrač zatvoren i rivalstvo sa Cityjem, mogli zagorčati život i moga bi da pretrpi mnoge torture.

"To je jedan od najstrožih zatvora u zemlji. Drugi problem bit će mu broj tamošnjih navijača Manchester Uniteda. Zvat će ga sedmicama pa će mu biti teško odmoriti se. Naravno, ima i pristaša Cityja, ali i oni najfanatičniji neće biti voljni braniti čovjeka optuženog za silovanje žena", objavio je The Sun.

Zatvor u koji je premješten Mendy

Nakon tri godine u Marseilleu i jedne u Monacu, City je 2017. kupio Mendyja za 52 miliona funti (oko 60 miliona eura).

Međutim, Mendyjevu karijeru narušile su povrede, poput puknuća križnog ligamenta koje je zadobio 2017. godine. Kasnije su stigle i užasne optužbe o silovanju žena.

Uz Mendyja optužen je i još jedan 40-godišnji muškarac imena Louis Saha Matturie, a suđenje će im početi u junu ili augustu naredne godine. Do tada će dane provoditi iza rešetaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvobitno se ovaj duo trebao naći pred sudom u januaru, ali je odlučeno da se ono odgodi za ljeto naredne godine.

Top Komentari

KIKSERI
sve te manekenke pevaljke kad ih šutnu onda si ih silovo jedino džeko takve oženi
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi