Pep je pred meč sa PSG-om dobio pitanje na koje nije želio dati odgovor, pa je samo izašao iz sale

Nije želio govoriti o Mendyju

Pep je pred meč sa PSG-om dobio pitanje na koje nije želio dati odgovor, pa je samo izašao iz sale

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola odbio je odgovoriti na pitanje o Benjaminu Mendyju.

Guardiola je na današnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg derbija grupne faze Lige prvaka između PSG-a i njegovog Cityja odbio da govori o svom nogometašu koji je zbog silovanja završio u zatvoru.

Mendy je uhapšen zbog porodičnog nasilja i seksualnog napada u svom domu u julu, a sudski proces protiv Mendyja, kojega je klub suspendovao, započeo je 10. septembra.

Navodni napadi odnose se na tri žene, uključujući i maloljetnu. Na kraju same press konferecije koja je održana danas, Pep Guardiola dobio je pitanje o Mendyju, ali je odbio da da bilo kakav odgovor.

Nakon nekoliko sekundi oklijevanja, menadžer Cityja je napustio konferenciju za novinare.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije toga je Pep govorio o utakmici s PSG-om, hvalio Parižane, a za Lionela Messija je također rekao da je "priča za sebe" i da je bilo uživanje raditi s njim. Messi bi se mogao naći sutra u sastavu PSG-a nakon što se oporavio, te će imati priliku da ovaj put donese tugu na lice svog nekadašnjeg trenera kojeg je godinama uveseljavao pogocima i trofejima.

Meč se igra u utorak u 21 sat na Parku Prinčeva. U prvom kolu City je nadigrao Leipzig, dok je PSG osvojio samo bod na gostovanju kod Club Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi