Sudbina Karima Benzeme zadesit će još jednu zvijezdu: Ovog čovjeka više niko ne želi u timu
Benjamin Pavard je otrovna strijela unutar reprezentacije Francuske i saigrači ga nikako ne podnose (Foto - EPA)

On je veliki problem

Sudbina Karima Benzeme zadesit će još jednu zvijezdu: Ovog čovjeka više niko ne želi u timu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Francuske nije uspjela odbraniti titulu prvaka svijeta. U finalu Mundijala u Kataru bolja od Trikolora je bila selekcija Argentine nakon boljeg izvođenja penala, a nakon okončanja prvenstva dosta se piše o dešavanjima unutar nacionalnog tima u kojem glavnu ulogu ima Benjamin Pavard.

Francuska je poražena u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine, a tokom boravka u Kataru unutar reprezentacije dešavali su se sukobi koji su izazvali veliku pažnju javnosti.

Naravno, u glavnoj ulozi bio je Karim Benzema. Ispostavilo se da je legendarni napadač ponovo imao sukob sa selektorom Didierom Deschampsom i da je zbog toga ostao bez nastupa u Kataru, iako je fizički bio spreman za završnicu prvenstva.

Benzema je nakon još jednog reprezentativnog fijaska odlučio završiti s nacionalnim timom, a pored Benzeme u narednim godinama daleko od reprezentacije Francuske mogao bi biti još jedan fudbaler.

To je defanzivac minhenskog Bayerna Benjamin Pavard koji je tokom boravka u Kataru postao omražen kod selektora Deschampsa, ali i velikog broja saigrača.

Pavard je unutar nacionalnog tima stvarao negativnu atmosferu. Ponašao se poprilično bahato, raspravljao se sa Deschampsom i provocirao je vlastite saigrače.

Oglasi

To bi ga na kraju moglo koštati. Veliki broj saigrača ne želi da ga vidi u nacionalnom timu, a odluku da se njegovih usluga riješi u narednim godinama mogao bi donijeti i Deschamps, iako mnogi smatraju da mu je ovaj 26-godišnjak miljenik.

Francuski selektor međutim nije želio da trpi umišljenog fudbalera. Nakon utakmice s Australijom 'zakovao' ga je na klupu i više nije dobio ni minutu na terenu.

Pavardovo ponašanje u budućnosti bi mu moglo zatvoriti vrata reprezentacije i vidjet ćemo hoće li ga Deschamps koristiti i dalje ako ostane selektor ili će ga poslati na hlađenje.

"Neću ići u detalje, ali obavio sam nekoliko razgovora s njim. Smatram da nije na pravom nivou. Je li problem spremnost ili glava? Recimo da nije naučio ništa iz prvog meča i zbog toga sam se odlučio za druge", istakao je francuski selektor nakon meča s Australcima.

Interesantno je svakako da je ovaj defanzivac uspio sam sebi napraviti problem i u ekipi Bayerna, gdje ne želi igrati na poziciji desnog beka već u sredini odbrane.

Oglasi

Poručio je kako želi ići ako mu Julian Nagelsmann ne pruži veću šansu na štoperskoj poziciji. Bayern je spreman da ga se odrekne jer niko nije veći od kluba, posebno Pavard.

"Kod nas niko ne može inicirati odlazak izjavama, pogotovo ne u javnosti. To se ovdje ne radi. Benjamin zna šta ima s Bayernom. Razumijemo da su emocije kod igrača različite, ali takve stvari se u Bayernu ne smiju događati", rekao je prvi čovjek Bayerna Oliver Kahn.

Benjamin Pavard je za nacionalni tim nastupio 47 puta i postigao je dva pogotka. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine bio je pravo otkriće Didiera Deschampsa i bio je nezamjenjiv član šampionske ekipe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To mu je na kraju donijelo transfer iz Stuttgarta u Bayern. Plaćen je 35 miliona eura i s Bavarcima je uspio osvojiti sve što je mogao.

Šta će se s njim dešavati u narednom periodu u Bayernu i hoće li ostati član reprezentacije znat ćemo već za nekoliko mjeseci. Za sada po njega ne izgleda dobro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi