Otkriveno koja su dvojica igrača Benzemi okrenula leđa: "Nikada nisu prihvatili njegov povratak"

U Francuskoj je bilo dosta nesuglasica

Otkriveno koja su dvojica igrača Benzemi okrenula leđa: "Nikada nisu prihvatili njegov povratak"

Edmir Škorić

Karim Benzema je danas saopćio da više neće igrati za reprezentaciju Francuske, samo dan nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su Trikolori došli do finala, ali ih je potom pobijedila Argentina nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Benzema je propustio Evropsko prvenstvo 2016. godine te Svjetsko prvenstvo 2018. godine, da bi se u maju 2021. godine vratio u reprezentaciju.

Uprkos dobrim igrama u Real Madridu, Didier Deschamps je bio protiv njegovog poziva jer je imao kontroverni skandal 2015. godine, kada je ucjenjivao kolegu iz reprezentacije Mathieua Valbuenu snimkom seksa.

Na kraju se prošle godine Benzema vratio u nacionalni tim nakon šest godina odsustva, ali pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru se povrijedio, zbog čega je odmah napustio Katar i otišao u Madrid.

Ostao je na listi prijavljenih igrača, ali nije se vraćao u Dohu, iako je bio spreman nekoliko dana prije finalne utakmice. Navodno je Deschamps odlučio da ga ne vrati u tim, a to je očigledno odluka ne samo njega nego i nekih važnih igrača.

Novinar Romain Molina večeras je iznio nove detalje koji ukazuju na to da su svi jedva dočekali da on napusti reprezentativni kamp u Dohi, pa shodno tome niko nije želio da se vrati.

Oglasi

Zapravo, postoje oni koji imaju dobre odnose s iskusnim golgeterom, ali neki ga "ne mogu smisliti". Navodno je riječ o Hugu Llorisu i Antoineu Griezmannu, dvojici prekaljenih reprezentativaca i ponajvećih zvijezda.

I Lloris i Griezmann bili su striktno za Benzemino izbacivanje i oni su od početka bili protiv njegovog povratka u nacionalni tim. Njima je najviše smetao njegov status vođe na terenu.

Neki su pak bili jako prijateljski nastrojeni prema Benzemi, prije svih Olivier Giroud, koji je inzistirao na tome da Benzema bude starter, čak i pod cijenu da napadač Milana sjedi na klupi. Upravo je Giroud najviše profitirao odsustvom Benzeme jer je bio starter i na kraju je turnir završio s četiri data gola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očigledno je niz afera unutar francuske reprezentacije i jako puno nesuglasica. Upravo je Molina najavio da će otkriti mnoge detalje, a spominje Benzemu, Deschampsa, Zidanea, Francuski nogometni savez i Bayernovog defanzivca Pavarda, koji je igrao samo prvu utakmicu, a onda ga je Deschamps naprosto izbacio iz tima.

S obzirom na sve te okolnosti, dobro je Francuska i došla do finala, a malo joj je nedostajalo da bude ponovo prvak svijeta. Sada kada su ostali bez zlata, Francuzi nisu u potpunosti zadovoljni, a mnogo prljavog veša moglo bi da ispliva na površinu.

Top Komentari

nestofino
Eh to MALO bi vam " kolonijalisti" PUNO i neka vas je Ardžentina oderala ( i ako i njih ne gotivim). A što se tiče Karima, samo brate guraj i nisi džabe NAJBOLJI na SVIJETU. A ako će neko da sudi , NE MERE. Ima Onaj gore koji sudi svima nama. A Giroud je ipak ispao najbolji od najgorih. Karime BRAT samo guraj i onako je komplet RM iza tvojih leđa a RM nije džabe KRALJEVSKI KLUB ( ma ko šta mislio o tom klubu najveći je IKADA) !!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi