Roma remizirala u Japanu, najviša ocjena za Tahirovića koji je zaigrao od prve minute
FOTO: AS Roma

Mourinho ga hvali i daje mu sve više prostora

Roma remizirala u Japanu, najviša ocjena za Tahirovića koji je zaigrao od prve minute

S. Mlaćo

Dok traje Svjetsko prvenstvo, klubovi širom svijeta igraju prijateljske utakmice.

Italijanska Roma je trenutno u Japanu, a danas je za rivala imala ekipu Nagoye. Na kraju je završilo 0:0, ali uzbuđenja nije nedostajalo.

Jose Mourinho je, kao i uvijek, ozbiljno shvatio meč, a od prve minute priliku je dobio Benjamin Tahirović, mladi nogometaš kojem Mourinho sve više vjeruje i pruža mu sve veću minutažu.

Tahirović je rođen u Švedskoj, a roditelji su mu iz naše zemlje, te se svi nadaju da će obući dres naše reprezentacije.

Roma je zaigrala u sastavu Svilar, Ibanez, Smailing, Kumbulla, El Shaarawy, Tahirović, Matić, Bove, Missori, Cherubini i Abraham.

Oglasi

Tahirović je na terenu proveo 74. minute te prema  izvještajima dobio najvišu ocjenu za svoju partiju. Pored njega sjajan je bio i iskusni srbijanski vezista Nemanja Matić, te defanzivac Smailing.

"Već vam mogu reći da će Tahirović igrati i kad-tad će biti starter, jer u posljednje vrijeme dosta trenira s nama i jako napreduje", kazao je nedavno Mourinho koji ima samo riječi hvale za 20-godišnjeg Tahirovića.

Stranica romanews.eu je opisala nastupe igrača Rome, a za Tahirovića su kazali.

"Dobro razgovara sa Cherubinijem, njih dva se poznaju i to se vidi. Mourinho je rekao da će ga ubaciti, a Benjamin pokušava da iskoristi svaku priliku. Također je dobar u defanzivnom dijelu, ima i moćnu desnu nogu“, stoji u opisu današnje partije mladog nogometaša.

Za Mourinha su naveli da je put u Japan zapravo prilika za malde nogometaše, koju je sada na najbolji način iskoristio upravo Tahirović.

I navijači Rome putem društvenih mreža ističu da je Tahirović za današnju partiju zaslužio sve pohvale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi