Kako do 50 miliona? Benjamin Tahirović postaje Romino "žrtveno janje"

Špekuliše se o transferu

Kako do 50 miliona? Benjamin Tahirović postaje Romino "žrtveno janje"

Admin Čaušević

Benjamin Tahirović bi nakon jedne sezone u seniorskom timu Rome već mogao napustiti rimski klub. Novopečeni bh. reprezentativac je pokazao sjajan talenat i ne čudi zašto će ga Vučica pokušati unovčiti. 

Tahirović je u martovskom prozoru upisao prve minute za A reprezentaciju BiH i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati, pogotovo u debiju protiv Islanda.

Kako se radi o 20-godišnjaku, dvije zahtjevne utakmice u razmaku od tri dana su bile krupan zalogaj pa je u porazu protiv Slovačke pokazao nešto slabiju partiju.

Ipak, uvodna dva nastupa su pokazala da je Tahirović budućnost bh. fudbala i da će, kako u seniorskom fudbalu bude imao veću minutažu, bolje igrati i za Zmajeve.

Veća minutaža bi mogla doći već od sljedeće sezone jer je Roma primorana da proda neke od igrača kako bi se došlo do cifre između 50 i 55 miliona eura.

Kako bi se ispoštovao raniji dogovor sa UEFA-om zbog kršenja finansijskog fair playa rimski klub u bilansu stanja mora pronaći prihod od 50-ak miliona eura.

Oglasi

Najlakši način da se to uradi je prodaja nekih igrača. Nicolo Zaniolo je već otišao, ali to neće biti dovoljno i već se spominju neka druga imena.

Corriere dello Sport je na listu imena koji bi mogli napustiti Olimpico uvrstio i Tahirovića koji do sada ima pet nastupa za seniorski tim Vučice.

Još tokom januarskog prijelaznog roka spominjale se opcije odlaska u Sassuolo ili Lecce, ali je Jose Mourinho odbijao da pusti jednog od najvećih talenata bh. fudbala.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da poslije jedne sezone Tahirović napusti Olimpico i seniorski fudbal počne igrati negdje drugo.

Osim Tahirovića CdS je naveo da se u Romi nadaju kako će prije uspjeti prodati Tammya Abrahama ili Ibaneza te neke od igrača koji su na pusudbi kao što su Justin Kluivert ili Carles Perez.

Među igračima koji bi još mogli završiti kao "žrtveno janje" osim Tahirovića još se nalaze Edaord Bove, Cristina Volpato pa i Nicola Zalewski.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edward NewGate
Ako nesto vrijedi valjda bi ga trebali zadrzati, pa za 4-5 god uzeti samo za njega 50M. V
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi