Previd selektora: Benjamin Tahirović ipak može igrati protiv Luksemburga!

Ima dva žuta kartona

Previd selektora: Benjamin Tahirović ipak može igrati protiv Luksemburga!

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Iako je selektor Faruk Hadžibegić izjavio kako Benjamin Tahirović neće moći nastupati protiv Luksemburga, to ipak neće biti slučaj i novi fudbaler Ajaxa konkuriše za sutrašnju utakmicu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana je u Portugalu odigrala utakmicu 3. kola kvalifikacija za EURO, a domaćin je slavio rezultatom 3:0.

U drugom poluvremenu šansu za igru dobio je mladi veznjak Benjamin Tahirović, koji je dobio i žuti karton nakon što je ušao u igru.

Bio je to za njega drugi žuti karton u ovim kvalifikacijama, nakon što je prvu javnu opomenu dobio u martu na debiju protiv Islanda u prvom kolu kvalifikacija.

Nakon utakmice na La Luz stadionu, selektor Faruk Hadžibegić istakao je kako Benjamin Tahirović neće imati pravo nastupa u narednoj utakmici, no to nije slučaj.

Oglasi

Naime, pravila kažu kako suspenzija slijedi nakon tri žuta kartona, što znači da će dečko koji je izabrao BiH ispred Švedske konkurisati za sutrašnji meč.

Dakle, naredni žuti karton koji Benjamin Tahirović dobije značit će i suspenziju na jednu utakmicu u ovim kvalifikacijama.

Podsjetimo, jučer je ozvaničen njegov transfer iz Rome u Ajax, a klubovi koji su ga još htjeli su Marseille, Salernitana i Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Bosna i Hercegovina - Luksemburg igra se sutra s početkom od 20:45 na Bilinom polju. 

Top Komentari

Nije.bitno
Nevezano za rezultat ovo je za otkaza
0 0
enko
Prosli put visak igrac,pa avion i tamo i ovamo,pa kartoni.dokaz da u i oko reprezentacije rade nepismeni ljudi a tu su po naci strukturi ili poznanstvu.sramota.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi