Saudijci i više nego skromni u januaru: Tatar je među rijeko kupljenim, koštao je najmanje

Po visini transfera

Saudijci i više nego skromni u januaru: Tatar je među rijeko kupljenim, koštao je najmanje

A. Čaušević

Benjamin Tatar je napustio FK Sarajevo. U Saudijsku Arabiju je otišao s reputacijom jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH. 

Tatar koji je zahvaljujući dobrim igrama u Bordo timu stekao i status bh. reprezentativca je potpisao ugovor s Abhom, tamošnjim članom Pro lige.

Prema nezvaničnim informacijama Tatarov igrački karton je koštao oko 290.000 eura i 26-godišnji ofanzivac je jedan od rijetkih igrača kojeg su Saudijski kupili ove zime.

Ukupno 16 klubova iz najvišeg ranga je potrošilo nešto više od pet miliona eura, a Tatar je najjeftinije plaćen.

Najskuplji je bio Odioh Ighalo koji je stigao u Al Shabab za 2.5 miliona eura. Posudba M'Bayer Nianga iz Rennesa je Al Ahli koštala 1.5 miliona. Uzbekistanac Jaloliddin Masharipov je stigao iz Pakhtakora u Al Nassr za milion eura.

Ostale novajlije koje su stigle na arapsko poluostrvo su uglavnom posuđeni ili su stigli besplatno pa se može reći da su Saudijci tokom januara bili poprilično skromni.

Top Komentari

Rajvosa2019
Cekam samo 27.02 derbi , da vidimo kako ce nasa igra izgledati bez Benje i Amara - osjetice se taj nedostatak , yebiga sta je tu je
14 2
SarajevoFC
Benjo ko da je rođen tamo, neće mnogi ni skontat da nije Arap.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi