Pravo, niotkuda! Zaboravljeni Benjamin Tatar zabio jedan od najboljih golova u karijeri

Pogađao u derbiju

Pravo, niotkuda! Zaboravljeni Benjamin Tatar zabio jedan od najboljih golova u karijeri

A. Čaušević

Benjamin Tatar je do prije godinu slovio za najboljeg igrača Premijer lige BiH, a u međuvremenu se u njegovoj karijeri izdešavalo dosta toga. 

Tatar je prošle zime nakon natezanja sa rukovodstvom FK Sarajevo uspio realizovati inostrani angažman potpisavši za Abhu u Saudijskoj Arabiji.

Abhu je napustio nakon jedne polusezone, međutim nije otišao daleko jer je novi angažman našao u Kuvajtu, tačnije u ekipi Qadisiya SC.

Qadisiya SC je u derbiju kuvajtskog prvenstva gostovala Kazmi SC i slavila je ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:3, a Tatar je bio dvostruki strijelac.

Bh. internacionalac je pogađao u 59. i 73. minuti, a posebno se ističe njegov prvi gol kada je majstorski pogodio suprotne rašlje.

Tokom igranja za Sarajevo Tatar je znao postizati prelijepe golove, ali današnji sigurno spada u jedan od najljepših u njegovoj karijeri.

Inače, Qadisiya je današnom pobjedom Kazmi nanijela prvi poraz u sezoni. Kazma je ostala prva na tabeli sa 17 bodova, a svom današnjem rivalu sada bježe samo bod.

Top Komentari

denimen9
Koji click bait jbt... svaka vam čast ovaj put ste me zaebali
7 3
Lordiox1
A pocemu je ovaj među najljepsi golova u njegovoh karijeri? Ovo nista nije spec da kazes WOW! KAKAV GOL!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti