Benjamin Tatar novi fudbaler Slaven Belupa

Dvogodišnji ugovor

Benjamin Tatar novi fudbaler Slaven Belupa

Mladi fudbaler iz Jablanice Benjamin Tatar, potpisao je dvogodišnji ugovor s hrvatskim prvoligašem Slaven Belupom.

Brat fudbalera Veleža Kerima Tatara karijeru je započeo u Turbini iz Jablanice, potom je prešao u Radnik iz Hadžića, a zatim otišao u Hrvatsku gdje igra već pet godina.

Prije Slaven Belupa, Tatar je nosio dres Gorice. Igra na poziciji lijevog krila i polušpica, a o timu Slaven Belupa kazao je da mu se čine sasvim dobrim, pošto ih je pratio nekoliko puta, izravši nadu da bi se mogao vrlo brzo uklopiti u njihov tim.

"Krenuo sam iz treće lige, u kojoj sam igrao veoma dobro, nakon čega sam igrao u drugoj ligi, gdje sam bio najbolji igrač i najbolji strijelac lige, što me lansiralo ove godine u prvu ligu. Htio bih da se uklopim odmah u tim, te da zaigram od početka, a vidjeti ćemo šta će vrijeme donijeti", izjavio je Tatar, dodajući da već sutra putuje za Hrvatsku, gdje će u četvrtak biti službeno predstavljen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti