Benković u Leicesteru, potpisao petogodišnji ugovor

Dinamo ponovo zaradio

Benković u Leicesteru, potpisao petogodišnji ugovor

Engleski premierligaš Leicester City predstavio je novo pojačanje za narednu sezonu.

Kao što se i najavljivalo, u pitanju je Filip Benković koji na King Power stiže iz Dinama uz odštetu od 13 miliona eura koliko iznosi fiksni dio, a hrvatski prvak može dobiti još dva miliona na račun bonusa.

Benković je sa Leicester Cityjem potpisao petogodišnji ugovor, a debi bi mogao imati već u petak na otvaranju nove sezone kada Lisice gostuju na Old Traffordu.

"Dat ću cijelo svoje srce ovom klubu i navijačima, svima! Nadam se da ćemo napraviti pravi rezultat ove sezone. Ambicije Leicester Cityja su jako velike. Ovdje mi se jako sviđa i ovo je veliki korak u mojoj karijeri, vrlo važan iskorak. Jako sam sretan što sam ovdje", rekao je Benković.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U proteklom periodu Benković je bio jedan od najboljih Dinamovih nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi