Užasne vijesti za Tottenham: Bentancur van terena oko osam mjeseci nakon strašne povrede

Na jučerašnjoj utakmici

Užasne vijesti za Tottenham: Bentancur van terena oko osam mjeseci nakon strašne povrede

Esmer Oštraković

Užasne vijesti zadesile su Tottenham, jer će njiho nogometaš Rodrigo Bentancur morati pauzirati izmežu šest o osam mjeseci zbog povrede ligamenata na utakmici protiv Leicestera.

Krenulo je sve sjajno za ovog nogometaša koji je postigao gol za svoju ekipu na jučerašnjem meču, ali je u 65. minuti doživio povredeu.

Nakon što su danas obavljeni ljekarski pregledi potvrđeno je da se radi o težoj povredi ligamenata, te da će van terena biti između šest i osam mjeseci.

To znači da je ispred njega dug put oporavka kako bi ponovo zaigrao za svoj klub, a za njega je ova sezona naravno završena.

Osim toga pitanje je da li će biti spreman za početak naredne sezone, te da li će uopšte moći proći pripreme sa svojom ekipom.

Oglasi

Kada je riječ o utakmici Tottenham je imao vodstvo od 0:1 protiv Leicestera, ali je na kraju doživio visok poraz od 4:1.

Upravo Bentancur je postigao gol za vodstvo gostiju u 14. minuti, a u 23. minuti bilo je 1:1. Mendy je bio strijelac za poravnanje.

Maddison je dvije minute kasnije preokrenuo rezultat na 2:1, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Iheanacho je pogodio za 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konačan rezultat postavio je Barnes u 81. minuti utakmice.

Tako je Tottenham osim poraza na jučerašnjoj utakmici saznao još gore vijesti, a jasno je da će Bentancur mnogo faliti svoj timu do kraja sezone.

Top Komentari

AjmanMuj
Hendikep, ali hajde, nije smak svijeta. Može Dier na tu poziciju, pa Sarr, Skipp. Kako god ima rješenja. Bentancuru brz oporavak, odličan je od kad je došao i on i Kuluševski
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi