Aston Villa se ne šali: Poslije Coutinha, sprema se i dolazak zvijezde Juventusa

Urugvajac na meti tima iz Birminghama

Aston Villa se ne šali: Poslije Coutinha, sprema se i dolazak zvijezde Juventusa

E. Ganibegović

Aston Villa dovela je nekoliko odličnih pojačanja.

Nakon što je za šefa stručnog štaba postavljen Steven Gerrard, u klub je stiglo i nekoliko zvučnih imena kao što su Philippe Coutinho i Lucas Digne.

No, čini se da tu nije kraj pozitivnim iznenađenjima za navijače ovog tima. Kako prenose mediji na Otoku, Villa je zainteresovana za dovođenje Rodriga Bentancura iz Juventusa.

Naime, stabilni engleski prvoligaš će ovaj transfer pokušati završiti još do kraja januara.

Bentancuru ugovor s Juventusom ističe na ljeto 2024. godine, pa će Stara dama sigurno tražiti lijepu svotu novca za njegove usluge, a tim više što je ove sezone vrlo standardan i odigrao je 26 utakmica uz tri upisane asistencije.

Podsjetimo, Bentancur je karijeru počeo u Boci Juniors iz koje je i došao u Juventus u ljeto 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnjak je s Juventusom bio tri puta prvak Italije, a po dva puta je osvajao Kup i Superkup ove zemlje. Treba spomenuti i to da je s Bocom Juniors dva puta podizao pehar namijenjen prvaku Argentine.

Za reprezentaciju Urugvaja već je upisao 45 nastupa, a s reprezentacijom ove zemlje u uzrastu do 20 godina osvojio je prvenstvo Južne Amerike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

demar
nek vodi i njega i cijeli vezni red, svakako su svi *****e, jedino se locatelli malo drzi, ali ni on nije daleko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi