Stiže lova u Torino: Juventus kasno sinoć dogovorio dva sjajna izlazna transfera

Navijači mogu biti zadovoljni

Stiže lova u Torino: Juventus kasno sinoć dogovorio dva sjajna izlazna transfera

Admin Čaušević

Juventus je vrlo aktivan u finišu zimskog prijelaznog roka. 

Bianconeri su realizovali transfer velikog pojačanja nakon što je u Torino stigao Dušan Vlahović, odlični napadač i tip igrača koji je bio neophodan torinskom timu.

Naredni koji bi trebao stići je Denis Zakaria koji će pojačati vezni red, nešto što je također bilo potrebno Juventusu.

Prema informacijama iz Italije Juventus je kasno sinoć uspio dogovoriti i dva izlazna transfera. Ekipu napuštaju igrači koji se baš i ne mogu pohvaliti svojom formom.

Dejan Kulusevski i Rodrigo Bentancur će karijeru nastaviti u Tottenhamu, a oba transfera će biti realizovana odvojeno.

Urugvajski veznjak u London odlazi za sumu od 20 miliona eura. U taj iznos uključeni su u eventualni bonusi. S tim da će oko 3% pripasti Boci Juniors.

Kulusveski će prvo biti posuđen za 5 miliona eura, ali Tottenham ima obavezu da švedskog veznjaka na kraju sezone otkupe i za 30 miliona eura.

U torinskom klubu su odlučili da koliko-toliko promjene ekipu. Napad je osvježen Vlahovićem, dok slijede promjene i u veznom redu koji je do sada bio najslabija karika ekipe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Super, još Morata i dosta
8 0
Mele
Nije Conte glup, ako on kupi ovu dvojicu, zna sta radi sigurno. Bentancur je trebao u Aston Villu, ali je izgleda odbio kada je cuo da ga Conte hoce. Kulusevski je igracina, to ce i dokazati sigurno, sa Son, i Kane, bice u vrhu napada.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi