Benteke konačno pogodio, ali i promašivao - Everton savladao Palace

Premier liga, 26. kolo

Benteke konačno pogodio, ali i promašivao - Everton savladao Palace

Duelom Evertona i Crystal Palacea na Goodison Parku je otvoreno 26. kolo engleske Premier lige. Domaći Everton je bio uspješniji i slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Everton je dobro otvorio meč, ali je prvu veliku šansu na meču imao Palace. Igrala se 14. minuta kada je Van Aanholt šutirao, ali je stativa zaustavila njegov udarac.

Međutim, samo četiri minute kasnije Everton stiže do prednosti. The Walcott je bio asistent, a Bernard strijelac za vodstvo Evertona od 1:0.

Everton je do kraja prvog dijela imao još nekoliko šansi, ali promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću Karamela.

Crystal Palace puno bolje ulazi u nastavak, a do poravnanja gosti stižu u 51. minuti kada je Christian Benteke uspio zatresti mrežu gola Evertona. Bio je to prvi gol Belgijanca u Premier ligi još od aprila prošle godine.

Vrlo brzo je Benteke imao veliku priliku za novi gol, ali je jedan defanzivac Evertona intervenisao u zadnji čas.

Sa druge strane, Richarlison u 59. minuti nije propustio svoju šansu. Sjajno je prošao Brazilac i postigao lijep gol za novo vodstvo Evertona (2:1).

U 62. minuti se Benteke ponovo našao u sjajnoj šansi, ali je Pickford nekako spasio svoj gol.

Potom je prijetio i Everton, da bi u se Benteke u 84. minuti ponovo našao u šansi da izjednači na 2:2. Ponovo nije uspio postići gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A onda u 88. minuti Everton rješava sve dileme oko pobjednika. Calvert-Lewin se našao na pravom mjestu i jednu odbijenu loptu pospremio u gol Palacea za konačnih 3:1.

Everton je sa nova tri boda došao do ukupno 36 i barem nakratko skočio na sedmu poziciju na tabeli PL. Palace je na 14. mjestu sa 30 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi