Benzema je postao najbolji tako što je "pokupio" metode i navike Ronalda i Modrića

Francuz je znao da 'prepiše'

Benzema je postao najbolji tako što je "pokupio" metode i navike Ronalda i Modrića

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema godinama je jedan od najboljih napadača svijeta.

Benzema (34) u Real je došao u julu 2009. godine iz Lyona. Tada je još bio mladić koji tek treba da izgradi veliku karijeru. Ispočetka nije sve išlo po planu, ali godinama kasnije Francuz će postati najbolji napadač svijeta i jedan od ključnih ljudi Reala, pa je zahvaljujući njemu Real Madirid osvojio pet titula Lige prvaka i četiri titule prvaka Španije. Ima i četiri naslova svjetskog klupskog prvenstva.

Benzema je mnoge trofeje osvojio i kao igrač Lyona - četiri titule u Ligi 1, jedan kup i četiri superkupa.

Portal eldebate.com otkrio je koje su dvije promjene omogućile Francuzu da dosegnu najvišu svjetsku razinu.

Benzema je bio dosta kritikovan zbog svog načina igre u Realu, ali je posljednjih sezona postao glavni igrač Kraljeva. Portal eldebate.com smatra da je Benzema iskoristio lekcije dobivene od Ronalda i Luke Modrića, te da je spojivši njihove metode postao to što je postao.

"Koristio je metodu Cristiana Ronalda koja se sastojala u gubitku kilograma mišića svake godine kako bi se dobilo na gipkosti tijela. Proveo je i specijaliziranu obuku za dobivanje posebnih mišićnih vlakana", naglašava portal.

"Druga ključna stvar je da je sazrio kao čovjek. Spava osam sati dnevno, poput dugovječnog Modrića, a sa sadašnjom suprugom Corom Gauthier vodi uredan život", dodaju novinari.

"Još jedan faktor njegovog učinka u tridesetima je to što zna kada se treba pojaviti u igri kao niko drugi. Nudi najveću učinkovitost, ne troši beskorisno energiju na glupe sprinteve kada ne mora", zaključak je spomenutog portala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je za sada nedodirljiv u Realu. Predsjednik kluba Florentino Perez je, na pitanje da li je realno da se očekuje transfer Erlinga Haalanda naredne sezone, odgovorio: "Imamo najboljeg napadača na svijetu". Mislio je, naravno, na Benzemu.

"Ne možemo dovesti Haalanda, a nevjerovatnog igrača staviti na klupu", istakao je Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nije znao da treba spavati dok to nije naucio pd Modrica...hahahahahaha,sunce ti poljubim...on od Modrica moze samo nauciti kako loptu dodati najblizem saigracu...
0 6
Adrian
Najbolji fudbaler svijeta, zlatna lopta uskoro.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi