Benzema večeras bilježi jubilej u Ligi prvaka

Postaje treći Francuz sa 100+ nastupa u LP

Benzema večeras bilježi jubilej u Ligi prvaka

Francuski napadač Karim Benzema večeras će zabilježiti veoma značajan jubilej u Ligi prvaka. 

Njegov Real gostuje kod PSG-a u okviru revanš susreta osmine finala Lige prvaka, a Benzema će na tom susretu zabilježiti jubilarni 100. nastup u ovom takmičenju.

Prije njega, samo su dva Francuza su uspjela da zabilježe barem 100 nastupa u Ligi prvaka, a to su bili Thierry Henry i Patrice Evra. Henry je zabilježio 112 mečeva u Ligi prvaka, a Evra četiri manje.

Karim je u dosadašnjih 99 mečeva postigao čak 53 gola u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju, a ispred njega su samo Ruud van Nisterlooy, Raul Gonzalez, Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi