Berbatov: Haaland i Mandžukić nisu potrebni Unitedu, samo jedan napadač dolazi u obzir

Legendarni Bugarin

Berbatov: Haaland i Mandžukić nisu potrebni Unitedu, samo jedan napadač dolazi u obzir

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Dimitr Berbatov smatra da ovom klubu nisu potrebni novi napadači.

U posljednje vrijeme engleski mediji često špekulišu o tome da su Crveni đavoli zainteresovani za igrače poput Marija Mandžukića ili Erlinga Haalanda, ali Berbatov smatra da oni nisu potrebni timu s Old Trafforda.

Jedini napadač koji bi u ovom trenutku dobro došao Manchesteru je, prema mišljenju Berbatova, Harry Kane.

"Mislim da Unitedu ne treba novi napadač. Marcus Rashford će biti sve bolji, a zanima me kako će napredovati Anthony Martial i mladi Mason Greenwood. United ima dovoljno talenta u napadu, a dovođenje pojačanja poput Haalanda i Mandžukića bi moglo unijeti nemir u svlačionicu i obeshrabrilo bi sadašnje napadače. Jedino pravo pojačanje za United bio bi, recimo, Harry Kane. No, taj transfer je neizvediv pa je bolje da se ništa drugo ne mijenja", kazao je otočkim medijima legendarni Bugarin.

Inače, osim za napadače, United se interesuje i za igrače veznog reda i odbrane, a tu se spominju Saul Niguez i Kalidou Koulibaly.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Ole Gunnar Solskjaer jučer je kazao kako u januaru namjerava dovesti dva ili tri pojačanja.

"Gledamo da se pojačamo na brojnim pozicijama. Ako gledamo našu ekipu i poredimo je s ostalim, onda mogu reći da smo tu negdje, ali trebamo još dva ili tri igrača kako bismo mogli rotirati kroz sezonu koja će biti jako duga, a vidjet ćemo koji će to igrači biti", kazao je Norvežanin.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reddevilsh
Berbatov je u pravu 100%,ne treba nam niko u napadu,treba pojačati vezni red i odbranu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi