Berbatov izabrao napadača s kojim je najviše volio igrati: Kao da smo spavali skupa...

Mimo terena nisu pričali

Berbatov izabrao napadača s kojim je najviše volio igrati: Kao da smo spavali skupa...

Penzionisani bugarski napadač Dimitar Berbatov otkrio ko je koji mu je napadač najviše odgovarao tokom igračkih dana.

Tokom karijere igrao je s napadačima kao što su Carlos Tevez, Wayne Rooney ili Robbie Keane, ali ni jednog od njih nije izabrao kao onog koji mu je najviše odgovarao.

Bio je to Brazilac Franca, koji je početkom ovog stoljeća igrao za Bayer Leverkusen, baš kao i Berbatov koji je tada bio na početku karijere.

U jednoj sezoni Bugarin je postigao 16 golova u ligi, a Brazilac 14 te je tada dodao i 13 asistencije. Razlog za dobre partije Berbatov vidi u dobrom razumjevanu na terenu.

Ipak, mimo terena nisu progovarali ni riječ, a razlog je jednostavan...

"U Leverkusenu sam imao sjajno partnerstvo s momkom koji se zove Franca. Postigli smo skupa mnogo golova. Uništili smo Bayern Minhen s 4:1. Obojica smo postigli po dva gola na tom meču".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On nije znao ni njemački ni engleski i mimo terena nismo progovarali ni riječ. Ali, na terenu... čovječe, bilo je nevjerovatno, kao da spavamo skupa svaku noć! Nevjerovatno. Uživao sam igrajući s njim, nije bio sebičan. Ako sam ja bio u boljoj situaciji, uvijek mi je davao loptu. Bili smo kao Andy Cole i Dwight Yorke. Nevjerovatno je kako smo dobro igrali skupa. S njim sam napredovao". poručuje Bugarin.

Franca je inače prije Leverkusena igrao za Sao Paolo, a nakon odlaska iz Njemačke igrao je isključivo po Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi