Berbatov: Mandžukić je potreban Manchester Unitedu

Bugarin se nada da će napadač Juventusa stići na Old Trafford

Berbatov: Mandžukić je potreban Manchester Unitedu

Dimitar Berbatov, legendarni bugarski napadač koji je nedavno i zvanično okačio kopačke o klin, vjeruje da njegovom bivšem klubu Manchester Unitedu fudbaler poput Marija Mandžukića itekako može pomoći.

Podsjetimo, Mandžukić se nastavlja povezivati sa Manchester Unitedom, a Hrvat bi put Old Trafforda mogao već u januaru.

"Kada prodate svoja dva najbolje napadača morate dovesti barem jednog, za svaki slučaj... Svi mogu vidjeti da je Manchester Unitedu potreban još jedan napadač, makar kao zamjena. Anthony Martial je povrijeđen, a u ekipi nema dokazanog golgetera", izjavio je Berbatov, pa nastavio:

"United ima talentovane mlade igrače, ali u isto vrijeme mu je potreban neko poput Mandžukića. Mislim da je on jako dobar fudbaler. Nije igrao u Engleskoj prije, ali se nadam da će odmah uhvatiti ritam Premier lige ako dođe".

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je imao 34 godine (Mandžukić danas ima 33) kada je stigao na Old Trafford, 2016., ali je svejedno postigao 28 golova za Crvene đavole u svojoj prvoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zlatan Ibrahimović je imao 34 godine kada je potpisao za United i nije imao nikakvih problema. Mandžukić je u sličnim godinama i nadam se da će imati isti uticaj ako potpiše. Mislim da su njegove godine dobra stvar: Martial, Rashford i Greenwood su mladi igrači kojima je potrebno vrijeme i garancija da neće sve pasti na njihova pleća. Oni mogu učiti od Mandžukića", izjavio je Berbatov.

Mario Mandžukić je pao u drugi plan u Juventusu, o njegovom transferu se dugo špekuliše, a da li će u januaru baš put Uniteda ostaje da se vidi...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi