Defanzivac Sarajeva

Berberović: Protivnik je nebitan, naše je da se pripremimo

Iskusni fudbaler Sarajeva Džemal Berberović istakao je uoči žrijeba za 2. pretkolo Lige prvaka kako je najvažnije dobro se pripremiti i spremno dočekati utakmice koje slijede, bez obzira na ime protivnika.

"Prošlu sezonu smo zavšrili na najbolji mogući način. Imali smo mali odmor, mislim da je bilo dovoljno i sada krećemo u nove pobjede", rekao je Berberović i dodao:

"Što se mene lično tiče, nemam neku posebnu želju. Mislim da su sve ekipe veoma ozbiljne i jake, a za nas je najbitnije da se dobro spremimo i suprostavimo se bilo kojem protivniku. Svjesni smo da je drugo pretkolo Lige prvaka veliki prisitak, ali ćemo se prilagoditi protivniku kojeg ćemo saznati za četiri-pet dana".

Berberović, ipak, ima jednu želju.

"Lično bih volio da izbjegnemo Ludogorec. To je izuzetno opasan protivnik, poznato mi je kako rade. Imaju veliki broj igrača iz Portugala i Brazila i oni su za mene najnepoželjniji protivnik".

Bivšem fudbaleru Bayer Leverkusena osvojena titula u prošloj sezoni mnogo znači.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova titula osvojena u prošloj sezoni za mene ima neopisivu vrijednost. Igrao sam dugo ovdje, kasnije otišao u inostranstvo i napravio karijeru, dospio i do reprezentacije... Jedino mi je nedostajala ta titula, i mislim da sam sada najsretniji čovjek na svijetu. Ljudi u klubu su ozbiljni i puno se ulaže, i mislim da Sarajevo svake godine zaslužuje da uzme titulu". rekao je za kraj Džemal Berberović.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.