Druga liga Zapad: FK Vitez i NK Travnik sezonu završili sa istim brojem bodova
Vitežani iza sebe imaju sjajnu polusezonu.

Spuštena zavjesa na prvo kolo

Druga liga Zapad: FK Vitez i NK Travnik sezonu završili sa istim brojem bodova

S. Mlaćo

Završen je prvi dio sezone u Drugoj ligi Zapad. Jesenji prvak je FK Vitez. Vitežani su danas slavili pogotkom Admira Zukana 1:0 kod Busovače, te su završili na prvom mjestu sa 28 osvojenih bodova, koliko ima i NK Travnik, ali Vitez ima bolju gol razliku.

Travnik je jučer sa 3:0 savladao FK Rudar iz Han Bile. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:0 za Vezire, a strijelac je bio Berin Čatić. U drugom dijelu dva pogotka Belmina Vile za sigurnu pobjedu tima sa Pirote.

Bugojanska Iskra je pogotkom Amela Zeca savladala Brekovicu 78 (1:0), a Vlašić je bio siguran protiv Sloge iz Bosanske Otoke. Bilo je 3:0 za tim iz Turbeta. Strijelci su bili Enis Lepir, Abdel Rosić i Miralem Kljaić.

Podgrmeč je sa 2:1 savladao Kiseljak. Haris Medžedović je dva puta pogodio za domaće, dok je jedini strijelac za goste bio Ajdin Grošo. Istim rezultatom Bratstvo je savladalo Krajišnik. Mehmed Sijamhodžić je doveo domaće u vodstvo, u 53. minuti pogodio po drugi put, a gosti do smanjenja vodstva dolaze tri minute prije kraja pogotkom Edina Alibegića.

Susrert između Krajine i Borca nije odigran s obzirom da gosti nisu doputovali iz Cazina. Domaći će slaviti 3:0, a goste očekuje rigorozne kazne zbog ovog nesvakidašnjeg poteza.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

FK Vitez je prvi sa 28 osvojenih bodova, NK Travnik također ima 28, NK Vlašić 25, a NK Iskra 24.

Na dnu je Borac sa 11, Brekovića 78 ima 12, a Krajina 13 i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi