FK Vitez ubjedljiv, Travnik u Bihaću potvrdio ambicije za Prvu ligu, visok poraz Iskre

Druga liga Zapad

FK Vitez ubjedljiv, Travnik u Bihaću potvrdio ambicije za Prvu ligu, visok poraz Iskre

S. Mlaćo

FK Vitez je zadržao lidersku poziciju u Drugoj ligi Zapad. Vitežani su u okviru 12. kola savladali na svom terenu Bratstvo 4:1.

Domaći su poveli pogotkom Ammara Haskića, izjednačio je sa 11 metara Nedžad Mujagić, da bi novo vodstvo Vitezu donio Harun Vardo. U drugom dijelu dva pogotka domaćih i sigurna pobjeda 4:1. U listu strijelaca su se upisali Belamin Osmančević i Abdulah Haskić.

Gostujuću pobjedu slavio je u Bihaću NK Travnik protiv NK Brekovica 78. Bilo je 0:1, a jedini pogodak postigao je prvi strijelac Vezira Belmin Vila. Domaći su pred sami kraj imali i jedanaesterac, ali nisu pogodili. Veziri su ovom pobjedom pokazali da su glavni kandidat za osvajanje titule prvaka i povratak u Prvu ligu.

NK Vlašić je slavio na gostovanju u Izačiću protiv Borca 3:0. Dva puta je pogodio Ajdin Bačvić, a jednom Abdel Rosić.

Krajišnik je 3:2 savladao Krajinu iz Cazina ( 2x Edin Alibegić, Dino Kapić - Džemal Kadić, Amir Hušić), a istim rezultatom Sloga je nadigrala Podgrmeč ( 3x Kerim Ramić - Haris Medžedović, Edis Hotić).

Domaću pobjedu upisali su nogometaši Rudara iz Han Bile protiv Busovače. Bilo je 3:1, a domaći su do pobjede došli u posljednjih deset minuta. Faik Selman je doveo Rudar u vodstvo, izjednačio je Nikola Krišto, a pobjedu Rudaru donose Samed Spahić i Zehrudin Hasičić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Iskra je upisala poraz u Kiseljaku 4:1. Bugojanci su poveli pogotkom Zukanovića, ali onda stali. Pobjedu domaćima donijeli su sa dva pogotka Stefan Bošnjak, dok su po jednom pogađali Dražen Mijić i Lario Medić.

FK Vitez i NK Travnik imaju po 25 osvojenih bodova, Vlašić ima 22, a Iskra 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi