Berberović: Želimo u doigravanje, to nam je cilj

Trener Krajine iz Cazina

Berberović: Želimo u doigravanje, to nam je cilj

S. Mlaćo

Nogometaši Krajine iz Cazina sutra će u okviru 16. kola Druge lige Federacije grupa Zapad u goste Vlašću iz Turbeta, koji vodi veliku bitku u borbi za opstanak. 

Eventualnom pobjedom Cazinjani bi napravili korak bliže ka osvajanju prvog mjesta, dok bi porazom dodatno zakomplikovali situaciju u vrhu tabele.

“Što se tiče utakmice u Turbetu protiv ekipe Vlašića očekujem jednu dobru utakmicu gdje će se dvije ekipe nadigravati. Ekipa Vlašića traži bodove za opstanak, a mi za prvo mjesto. Svjedoci smo da je ova liga ujednačenog (ne)kvaliteta te da svako može svakoga pobijediti. Utakmice Vlašića i Krajine su uvijek bile zanimljive, interesantne i sa dosta golova pa se nadam da će se tako i nastaviti“, kazao je za SportSport.ba Muhamed Berberović, trener FK Krajina.

Berberovića smo pitali kome daje najveće šanse za osvajanje prvog mjesta, a on nam je istakao da će prema njegovom mišljenju to biti poznato tek nakon posljednjeg kola.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Krajina ima veoma mladu ekipu, među najmlađim smo ekipama u ligi. To su sve momci između 16 i 20 godina,  a jedan momak je i sa 15 godina uz specijalno ljekarsko uvjerenje. Mi nastojimo igrati nogomet, nastojimo gajiti jedan stil da budemo prepoznatljivi i da se sa svim ekipama nadigravamo. Što se tiče plana u doigravanje to jeste naš cilj, mi želimo u doigravanje i nastojaćemo to i ostvariti. Isto razmišljanje ima i Iskra, Borac je tu iako Borac kao ni Vitez prema propozicijama ne mogu u veći rang jer nemaju juniore i kadete prijavljene u Omladinskim ligama Zapad i Centar ali i oni imaju svoje neke ciljeve koje će nastojati ostvariti tako da nas očekuju zanimljiva zadnja tri kola gdje će se prvak znati tek nakon zadnjeg sudijskog zvižduka", dodao je Berberović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi