Pobjede Krajine, Borca, Sloge i Viteza

Druga liga FBiH, zapad

Pobjede Krajine, Borca, Sloge i Viteza

S. Mlaćo

Danas su odigrane četiri utakmica 15. kola Druge lige FBiH grupa Zapad, a sutra će u derbiju kola snage odmjeriti donjevakufski Radnik i Iskra iz Bugojna.

Borac iz Izačića na svom terenu savladao je sa 2:1 Vlašić iz Turbeta i tako bar do sutra zauzeo prvu pozicije, s obzirom da bi eventualnom pobjedom u Donjem Vakufu Iskra ponovo bila lider. Borac je poveo u 21. minuti preko Edina Sejdića, da bi u 50. minuti Damir Šahinović postavio 2:0. Do kraja je Vlašić  samo uspio smanjiti rezultat.


Krajina je na svom terenu sa 3:2 (2:1) nadigrala Ključ, a viđena je veoma dobra utakmica u kojoj su gosti otvorenom igrom uspjeli bar malo namučiti favorizovanog domaćina.


Nakon prvog poluvremena bilo je 2:1, a strijelci za domaće bili su Nuhić u 8.minuti i Pozderac u 45. minuti sa 11 metara.  U 60. minuti za 3:1 pogađa Mizić, da bi osljabljeni gosti konačan rezultat postavili pogotkom u 88. minuti.


Sloga iz Bosanske Otoke na svom terenu deklasirala je Vitez iz Bužima sa 3:0, a junak pobjede bio je dvostruki strijelac Samir Dizdarević, inače bivši igrač Bužimljana. Dizdarević je pogodio u 35. i 51. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Rekić na asistenciju Komića.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:


FK Vitez savladao je u Velikoj Kladuši domaći Krajišnik sa 2:1 (0:0), te tako domaće doveo u veoma nezavidnu situaciju, a sebe ostavio u samom vrhu tabele. Krajišnik je vodio od 60. minute, ali su gosti eurogolom iskusnog Nihada Sadibašića izjednačili na 1:1 u 75.minuti. U 85.minuti Admir Zukan prolazi dva odbrambena igrača i matira nemoćnog golmana Krajišnika za 2:1 i pobjedu svog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi