Berezuckij više neće igrati za reprezentaciju Rusije

Zvanično donio odluku

Berezuckij više neće igrati za reprezentaciju Rusije

Legendarni ruski fudbaler Vasilij Berezuckij odlučio je da stavi tačku na svoju eru u reprezentaciji. 

Berezuckij (35) je, naime, saopštio da se povlači iz nacionalnog tima godinu dana prije nego što će njegova zemlja biti domaćin Svjetskog prvenstva.

"Imajući u vidu moje godine, a što je najvažnije zdravlje, odlučio sam da se fokusiram samo na igranje za CSKA. Reprezentacija Rusije ima radnu atmosferu i ima odličnu grupu ljudi koja može da postigne velike stvari", izjavio je Berezuckij. 

Priznanje Berezuckiju, koji je za reprezentaciju od 2003. godine odigrao 101 utakmicu, odao je i selektor Stanislav Čerčesov istakavši da za njega vrata nikada nisu zatvorena. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"U slučaju krajnje nužde, uvjeren sam da može da se vrati u reprezentaciju", riječi su Čerčesova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi