Bergkamp je bio nogometni genije, a evo i zašto..
EPA

Majstor svog zanata

Bergkamp je bio nogometni genije, a evo i zašto..

Eldar Ganibegović

Dennis Bergkamp je nogometna veličina, pogotovo u očima navijača Arsenala. Holanđanin je najveći dio svoje karijere proveo u Londonu, na sada već bivšem Highburyju, gdje je iz utakmice u utakmicu pružao nevjerovatne partije.

Sjajno je igrao u periodu od 1995. do 2006. godine, to jest u vrijeme kada je nosio dres Topnika. Za Arsenal je upisao 315 nastupa, i postigao 87 pogodaka.

Koliko je cijenjen u sjevernom Londonu, govori i činjenica da se ispred Emiratesa nalazi njegov kip. On je neupitno jedan od najboljh igrača koji su obukli crveni dres.

Bergkamp je imao nevjerovatan dodir, sjajnu tehniku i viziju, igrao je se takvom lakoćom da je to čudesno. Robert Pires, Sol Campbell i Thierry Henry su ga prozvali najboljim igračem sa kojim su igrali u svojoj karijeri.

Holanđanin je fudbalsku karijeru počeo u Ajaxu 1987. i dres ovog kluba nosio je sve do 1993. kada je uslijedio transfer u Inter, za koji je nastupao dvije godine, nakon čega se preselio u London i ispisao historiju zajedno sa svojim timskim kolegama osvojivši englesku Premier ligu bez poraza.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 79 utakmica i postigao 37 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada pogledajte sve njegove majstorije na jednom mjestu. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi