Londonski derbi u polufinalu Carabao Cupa

Dva sjajna meča

Londonski derbi u polufinalu Carabao Cupa

Eldar Ganibegović

Plasman u polufinale Carabao Cupa osigurali su Arsenal, Manchester City, Bristol City i Chelsea, a već sada je poznato ko će se protiv koga boriti za finale ovog takmičenja.  

Arsenal i Manchester Cty su u utorak obezbijedili prolaz među četiri najbolje ekipe. Topnici su na Emiratesu savladali West Ham i tako se našli u narednoj rundi, dok su Građani teškom mukom nakon penal završnice protiv Leicestera osigurali prolaz.

Bristol City je priredio iznenađenje kada je šokirao Manchester United na svom terenu i tako se zasluženo našao u sljedećoj fazi ovog takmičenja. Chelsea, koji je igrao na Stamford Bridgeu, svoj prolaz je tražio preko Bournemoutha i nije imao lak posao. Na semaforu je sve do 90. minute stajalo 1:1, dok Morata nije postigao gol za slavlje domaćih navijača.

U polufinalu Carabao Cupa snage će odmjeriti Chelsea i Arsenal, dok će drugi par činiti Bristol City i Manchester City.

Carabao Cup, polufinale:

Arsenal - Chelsea

Bristol City - Manchester City

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi